Pengaplikasian Pengajaran Di Kalangan Guru Kemahiran Hidup bersepadu (khb)sekolah Menengah: satu Tinjuan Di Dserah Batu Pahat.

Abdullah, Abdul Hadi and Saud, Muhammad Sukri (2008) Pengaplikasian Pengajaran Di Kalangan Guru Kemahiran Hidup bersepadu (khb)sekolah Menengah: satu Tinjuan Di Dserah Batu Pahat. Masters thesis, Universiti Teknologi Malaysia.

Full text not available from this repository. (Request a copy)

Abstract

Kajian ini dijalankan untuk meninjau tahap pengaplikasian kemahiran pengajaran di kalangan guru Kemahiran Hidup Bersepadu (KHB) berhubung komponen perancangan, pelaksanaan serta sikap dan sahsiah. Kajian yang dijalankan adalah kajian kuantitatif berbentuk tinjauan dengan menggunakan borang soal selidik sebagai instrumen. Seratus empat puluh responden telah dipilih terdiri daripada guru Kemahiran Hidup Bersepadu (KHB) sekolah menengah di daerah Batu Pahat. Hasil kajian ini dianalisis menggunakan perisian SPSS Versi 16.0. Dapatan kajian menunjukkan nilai skor min yang tinggi dan ini dapat dirumuskan bahawa tahap pengaplikasian kemahiran pengajarann di kalangan guru KHB berhubung komponen perancangan, pelaksanaan serta sikap dan sahsiah adalah tinggi.

Item Type: Thesis (Masters)
Additional Information: Bahan ini boleh diperolehi di Pusat Sumber Fakulti Pendidikan, UTM Skudai. Sila rujuk laman web http://www.fp.utm.my/ePusatSumber untuk mengenalpasti status laporan/tesis. Sila Rujuk pada No Perolehan : 08716
Subjects: Technical & Vocational Education > Living Skills
Divisions: Universiti Teknologi Malaysia
Depositing User: Admin IT UTM
Date Deposited: 04 Jun 2013 16:02
Last Modified: 02 Oct 2014 09:46
URI: http://merr.utm.my/id/eprint/13555

Actions (login required)

View Item View Item