Pembangunan Perisian Berbantukan Komputer (pbk) berdasarkan Strategi Tutorial Bagi Tajuk Ikatan Kimia tingkatan Empat

Rozali, Siti Nazilah and Junaidi, Juhazreen (2008) Pembangunan Perisian Berbantukan Komputer (pbk) berdasarkan Strategi Tutorial Bagi Tajuk Ikatan Kimia tingkatan Empat. Bachelor's thesis, Universiti Teknologi Malaysia.

Full text not available from this repository. (Request a copy)

Abstract

Penggunaan teknologi komputer yang semakin berkembang telah membawa impak yang besar terhadap bidang pendidikan di Malaysia. Perlaksanaan projek sekolah bestari telah menjadikan aplikasi teknologi multimedia digunakan dengan meluas dalam dunia pendidikan. Sehubungan itu, perisian Pembelajaran Berbantukan Komputer (PBK) ini yang bertajuk Ikatan Kimia telah dibina khususnya bagi kegunaan pelajar-pelajar yang mengambil mata pelajaran Kimia. Perisian ini telah menerapkan Teori Konstruktivisme, dan telah dibina menggunakan perisian Macromedia Authorware 7.0 serta beberapa perisian sokongan yang lain seperti Adobe Photoshop Cs dan Sound Forge 7.0,. Diharapkan perisian ini dapat digunakan sebagai bahan pembelajaran kendiri serta bahan bantu mengajar bagi mempertingkatkan lagi mutu pengajaran dan pembelajaran sejajar dengan perkembangan teknologi.

Item Type: Thesis (Bachelor's)
Additional Information: Bahan ini boleh diperolehi di Pusat Sumber Fakulti Pendidikan, UTM Skudai. Sila rujuk laman web http://www.fp.utm.my/ePusatSumber untuk mengenalpasti status laporan/tesis. Sila Rujuk pada No Perolehan : 08577
Subjects: Chemistry Education > Chemistry Education
Educational Technology > Computer Aided Learning
Educational Technology > ICT
Divisions: Universiti Teknologi Malaysia
Depositing User: Admin IT UTM
Date Deposited: 04 Jun 2013 16:02
Last Modified: 02 Oct 2014 09:45
URI: http://merr.utm.my/id/eprint/13418

Actions (login required)

View Item View Item