Pembangunan Laman Web Bagi Tajuk Garam, Kimia Tingkatan 4

Romli, Mohd Syazrie and Megat Zakaria, Megat Aman Zahiri (2011) Pembangunan Laman Web Bagi Tajuk Garam, Kimia Tingkatan 4. Bachelor's thesis, Universiti Teknologi Malaysia.

Full text not available from this repository. (Request a copy)

Abstract

Pembangunan laman web bagi subjek kimia tingkatan 4 ini adalah bertujuan menggalakkan penggunaan internet sebagai salah satu bahan bantu mengajar di sekolah. Laman web yang di bina ini adalah dalam versi bahasa inggeris kerana bahasa ini telah digunakan di sekolah sebagai bahasa pengantar untuk subjek kimia. Kumpulan sasaran bagi pembangunan laman web ini adalah pelajar-pelajar yang mengambil subjek kimia, guru-guru yang mengajar subjek kimia dan penyelidik-penyelidik dalam bidang pendidikan. Teori pembelajaran yang digunakan dalam pembangunan laman web ini adalah Teori Konstruktivis, di mana elemen pembelajaran secara inkuiri telah diaplikasikan ke dalam laman web ini. Pembangunan laman web ini adalah menggunakan Moodle 1.9.11+ dan XAMPP 1.7 yang mengandungi Apache dan MySQL sebagai platform. Selain itu laman web ini juga disokong oleh perisian lain seperti Adobe Photoshop CS4 dan Macromedia Flash 5. Adalah diharapkan laman web ini dapat membantu pelajar dalam mempelajari tajuk berkaitan garam.

Item Type: Thesis (Bachelor's)
Additional Information: Bahan ini boleh diperolehi di Pusat Sumber Fakulti Pendidikan, UTM Skudai. Sila rujuk laman web http://www.fp.utm.my/ePusatSumber untuk mengenalpasti status laporan/tesis. Sila Rujuk pada No Perolehan : 10113
Subjects: Chemistry Education > Chemistry Education
Educational Technology > Internet Computing
Divisions: Universiti Teknologi Malaysia
Depositing User: Admin IT UTM
Date Deposited: 04 Jun 2013 16:02
Last Modified: 02 Oct 2014 09:24
URI: http://merr.utm.my/id/eprint/13200

Actions (login required)

View Item View Item