Pembangunan Laman Web Berasaskan Teori Konstruktivisme bagi Subjek Fizik Tingkatan Empat Yang Bertajuk Daya Dan tekanan

Ting, Kang Cheong and Megat Zakaria, Megat Aman Zahiri (2010) Pembangunan Laman Web Berasaskan Teori Konstruktivisme bagi Subjek Fizik Tingkatan Empat Yang Bertajuk Daya Dan tekanan. Bachelor's thesis, Universiti Teknologi Malaysia.

Full text not available from this repository. (Request a copy)
Official URL: Http://www.fp.utm.my/epusatsumber/pdffail/ptkghdfw...

Abstract

Kajian ini adalah untuk membangunkan laman web yang berasaskan pembelajaran menggunakan pendekatan konstruktivisme mengenai tajuk Daya dan Tekanan. Kandungan utama laman web ini adalah menggunakan forum dan penerokaan supaya pelajar berpeluang membina pengetahuan melalui perbincangan di samping meneroka maklumat baru dari Internet. Model ADDIE telah diaplikasikan sebagai garis panduan bagi rekabentuk laman web ini. Laman web ini dibangunkan dengan menggunakan Moodle sebagai platform utama dan perisian sokongan seperti Blumental HTML Pad 2008 9, Adobe Photoshop CS2, dan Hot Potatoes 6.3. Diharapkan laman web ini dapat membantu pelajar dalam mempelajari konsep daya dan tekanan.

Item Type: Thesis (Bachelor's)
Additional Information: Bahan ini boleh diperolehi di Pusat Sumber Fakulti Pendidikan, UTM Skudai. Sila rujuk laman web http://www.fp.utm.my/ePusatSumber untuk mengenalpasti status laporan/tesis. Sila Rujuk pada No Perolehan : 09443
Subjects: Physics Education > Physics Education
Educational Technology > Internet Computing
Divisions: Universiti Teknologi Malaysia
Depositing User: Admin IT UTM
Date Deposited: 04 Jun 2013 16:02
Last Modified: 02 Oct 2014 09:21
URI: http://merr.utm.my/id/eprint/12544

Actions (login required)

View Item View Item