Learners Perceptions Towards The kbsm English Literature Component

Lim Ming Yew, Andrew and Mohd Nawi, Abdullah (2008) Learners Perceptions Towards The kbsm English Literature Component. Bachelor's thesis, Universiti Teknologi Malaysia.

Full text not available from this repository. (Request a copy)
Official URL: Http://www.fp.utm.my/epusatsumber/pdffail/ptkghdfw...

Abstract

Projek ini mengkaji persepsi pelajar-pelajar terhadap Komponen Sastera Bahasa Inggeris KBSM untuk tahap menengah atas. Tumpuan kajian ini adalah dari segi perspektif dan sikap pelajar terhadap Komponen Sastera, perspekstif pelajar terhadap pengajaran komponen tersebut oleh guru mereka, serta perspektif guru terhadap komponen tersebut. Kajian ini melibatkan 2 kumpulan pelajar, iaitu pelajar menengah atas semasa dan bekas pelajar. Seramai 50 pelajar dari sebuah sekolah di Skudai dan 50 pelajar dari Fakulti Pendidikan Universiti Teknologi Malaysia serta 4 orang guru Bahasa Inggeris menengah atas telah menjadi responden untuk kajian ini. Instrumen yang digunakan untuk kajian ini adalah soal selidik. Data telah dianalisis menggunakan statistik deskriptif dan debentangkan dalam bentuk min. Data yang diperoleh dari pelajar semasa dibandingkan dengan data dari bekas pelajar. Secara keseluruhannya, kajian ini menunjukkan perbezaan yang kecil antara kedua-dua kumpulan pelajar tersebut.

Item Type: Thesis (Bachelor's)
Additional Information: Bahan ini boleh diperolehi di Pusat Sumber Fakulti Pendidikan, UTM Skudai. Sila rujuk laman web http://www.fp.utm.my/ePusatSumber untuk mengenalpasti status laporan/tesis. Sila Rujuk pada No Perolehan : 07939
Subjects: General Education
Divisions: Universiti Teknologi Malaysia
Depositing User: Admin IT UTM
Date Deposited: 04 Jun 2013 16:02
Last Modified: 02 Oct 2014 05:11
URI: http://merr.utm.my/id/eprint/11069

Actions (login required)

View Item View Item