Masalah Pelajar Tahun Akhir Fakulti Pendidikan Universiti teknologi Malaysia Dalam Merekabentuk Antaramuka skrin Yang Baik.

Hussein, Nurul Hazwani and Junaidi, Juhazren (2008) Masalah Pelajar Tahun Akhir Fakulti Pendidikan Universiti teknologi Malaysia Dalam Merekabentuk Antaramuka skrin Yang Baik. Bachelor's thesis, Universiti Teknologi Malaysia.

Full text not available from this repository. (Request a copy)

Abstract

Kajian ini adalah untuk mengenalpasti masalah, sumber idea dan pemahaman pelajar tahun akhir fakulti Pendidikan di Universiti Teknologi Malaysia dalam merekabentuk antaramuka skrin yang baik. Kaedah deskriptif menggunakan set soalan soal selidik yang telah dibina dan dilaksanakan untuk mendapatkan maklumat bagi kajian ini. Seramai 66 orang sampel telah dipilih berdasarkan Jadual kreijei dan Morgan dimana sekiranya bilangan populasi 80 orang maka bilangan sample minimum adalah 66 orang. Sample ini terdiri daripada pelajar kursus 4 SPK ( Sains dan Komputer serta Pendidikan Kimia), 4 SPP ( Sains dan Komputer serta Pendidikan Fizik) dan 4 SPT ( Sains dan Komputer serta Pendidikan Matematik). Data-data yang diperolehi dianalisis dengan menggunakan perisian SPSS untuk mendapatkan min dan peratusan serta frekuensi bagi setiap persoalan kajian. Hasil kajian menunjukkan bahawa pelajar-pelajar yang dikaji mempunyai beberapa masalah dalam merekabentuk antaramuka yang baik dan effektif kepada pengguna.

Item Type: Thesis (Bachelor's)
Additional Information: Bahan ini boleh diperolehi di Pusat Sumber Fakulti Pendidikan, UTM Skudai. Sila rujuk laman web http://www.fp.utm.my/ePusatSumber untuk mengenalpasti status laporan/tesis. Sila Rujuk pada No Perolehan : 07897
Subjects: General Education
Divisions: Universiti Teknologi Malaysia
Depositing User: Admin IT UTM
Date Deposited: 04 Jun 2013 16:02
Last Modified: 02 Oct 2014 05:10
URI: http://merr.utm.my/id/eprint/11027

Actions (login required)

View Item View Item