Pembangunan Perisian Berbantukan Komputer (pbk) matematik Tingkatan Satu Bertajuk Luas

Anis, Kevin Kellen and Idris, Abdul Razak (2007) Pembangunan Perisian Berbantukan Komputer (pbk) matematik Tingkatan Satu Bertajuk Luas. Bachelor's thesis, Universiti Teknologi Malaysia.

Full text not available from this repository. (Request a copy)

Abstract

Objektif projek ini adalah untuk membangunkan satu perisian Pembelajaran Berbantukan Komputer (PBK) Matematik Tingkatan Satu bagi tajuk Luas. Perisian ini dibangunkan dalam Bahasa Inggeris dan isi kandungannya disusun mengikut Sukatan Pelajaran Matematik Tingkatan Satu. PBK ini dibangunkan berdasarkan Model ADDIE dan berdasarkan strategi pengajaran tutorial, latih tubi, permainan dan kaedah penyelesaian masalah. Perisian pengarangan Adobe Macromedia Authorware 6.5 digunakan sebagai perisian utama dalam membangunkan PBK ini dan disokong oleh perisian-perisian sampingan seperti Adobe Photoshop CS, Adobe Macromedia Flash MX 2004, SwiSHmax dan Adobe Audition 1.5. PBK ini mengandungi elemenelemen multimedia yang menjadikan perisian ini lebih menarik dan interaktif dan seterusnya dapat membantu pelajar memahami konsep luas. Diharapkan perisian ini dapat membantu pelajar menguasai konsep dan kemahiran matematik dengan lebih baik.

Item Type: Thesis (Bachelor's)
Additional Information: Bahan ini boleh diperolehi di Pusat Sumber Fakulti Pendidikan, UTM Skudai. Sila rujuk laman web http://www.fp.utm.my/ePusatSumber untuk mengenalpasti status laporan/tesis. Sila Rujuk pada No Perolehan : 07156
Subjects: Educational Technology > Computer Aided Learning
Educational Technology > ICT
Divisions: Universiti Teknologi Malaysia
Depositing User: Admin IT UTM
Date Deposited: 04 Jun 2013 16:02
Last Modified: 02 Oct 2014 04:15
URI: http://merr.utm.my/id/eprint/10288

Actions (login required)

View Item View Item