Pembangunan Perisian Berasaskan Web Di Bawah Tajuk metematik Tulen: Vektor - Halaju Relati

Ling, Ik Hie and Md Noor, Norah (2007) Pembangunan Perisian Berasaskan Web Di Bawah Tajuk metematik Tulen: Vektor - Halaju Relati. Bachelor's thesis, Universiti Teknologi Malaysia.

Full text not available from this repository. (Request a copy)

Abstract

Bab vektor - halaju relatif sangat sukar dikuasai oleh para pelajar kerana ia bukan sahaja melibatkan magnitud dan arah tetapi melibatkan relatif antara dua vektor. Pelajar sukar untuk memahami konsep yang digunakan kerana pelajar sukar untuk membayangkan dua objek yang bergerak serentak dengan kelajuan dan arah yang berbeza, tetapi pelajar berada pada salah satu objek dan melihat objek yang kedua. Pembangunan perisian berasaskan web di bawah tajuk matematik tulen: Halaju Relatif ini bertujuan untuk menambah bahan pembelajaran berkaitan dengan halaju relatif.. Model reka bentuk yang diterapkan ialah Model Hanaffin & Peck dan strategi pengajaran yang digunakan adalah berasaskan Teori Konstruktivisme. Perisian Microsoft Frontpage 2003 dan Macromedia Dreamweaver MX2004 digunakan untuk membina laman web ini. Selain itu, beberapa perisian sokongan lain seperti Adobe Photoshop CS, Macromedia Flash 8 turut digunakan untuk membina laman web ini.

Item Type: Thesis (Bachelor's)
Additional Information: Bahan ini boleh diperolehi di Pusat Sumber Fakulti Pendidikan, UTM Skudai. Sila rujuk laman web http://www.fp.utm.my/ePusatSumber untuk mengenalpasti status laporan/tesis. Sila Rujuk pada No Perolehan : 07154
Subjects: Educational Technology > Internet Computing
Mathematics Education > Mathematics Education
Divisions: Universiti Teknologi Malaysia
Depositing User: Admin IT UTM
Date Deposited: 04 Jun 2013 16:02
Last Modified: 02 Oct 2014 04:14
URI: http://merr.utm.my/id/eprint/10286

Actions (login required)

View Item View Item