Pembangunan Laman Web Pembelajaran Matapelajaran matematik Kbsm Bertajuk Pecahan Bagi Tingkatan Satu

Awab, Elina and Mohd Zaid, Norasyikin (2007) Pembangunan Laman Web Pembelajaran Matapelajaran matematik Kbsm Bertajuk Pecahan Bagi Tingkatan Satu. Bachelor's thesis, Universiti Teknologi Malaysia.

Full text not available from this repository. (Request a copy)

Abstract

Dalam mempertingkat dan memperkasakan mutu pendidikan negara, kepelbagaian ilham dan alternatif dalam pengajaran dan pembelajaran telah diwujudkan. Tujuan projek ini dibangunkan adalah untuk membina laman web pembelajaran bagi tajuk Pecahan dalam matapelajaran matematik tingkatan satu. Bahasa Inggeris telah dipilih sebagai bahasa pengantar adalah bagi memacu hasrat dan matlamat kerajaan dalam menghasilkan modal insan yang berkualiti tinggi terutamanya dalam subjek sains dan matematik. Laman web ini dibangunkan berpandukan model Hanaffin & Peck dan juga menerapkan elemen-elemen pengajaran dan pembelajaran seperti teori konstruktivisme dan behaviorisme. Elemen penting yang tidak dilupakan ialah persekitaran laman web yang harmoni, mesra pengguna dan lebih menumpu kepada keperluan interaktif pengguna. Laman web ini dibina sepenuhnya menggunakan perisian Macromedia Dreamweaver 8.0 dengan menggunakan sokongan perisian lain seperti Macromedia Flash 8.0, Adobe Photoshop 7.0 dan Adobe Image Ready 7.0. Diharap dengan kewujudan laman web ini dapat membantu pelajar dalam mempelajari subjek pecahan dengan mudah disamping memberi pendedahan kepada teknologi maklumat terkini.

Item Type: Thesis (Bachelor's)
Additional Information: Bahan ini boleh diperolehi di Pusat Sumber Fakulti Pendidikan, UTM Skudai. Sila rujuk laman web http://www.fp.utm.my/ePusatSumber untuk mengenalpasti status laporan/tesis. Sila Rujuk pada No Perolehan : 07125
Subjects: Mathematics Education > Mathematics Education
Educational Technology > Internet Computing
Divisions: Universiti Teknologi Malaysia
Depositing User: Admin IT UTM
Date Deposited: 04 Jun 2013 16:02
Last Modified: 02 Oct 2014 04:06
URI: http://merr.utm.my/id/eprint/10261

Actions (login required)

View Item View Item